Salam kurus & Hi

Join me for an amazing 8-week program

Welcome to my signature 8-week "Bukan Soal KURUS". Pengajaran sepanjang program ini berdasarkan pengalaman saya lebih 15 tahun dalam membimbing ribuan peserta ke arah lebih sihat, cergas dan yes lebih "kurus". Tapi ia bukan lah soal kurus semata-mata. Ia soal kehidupan, kesihatan dan kegembiraan! Program ini is all about YOU. Let me guide you, AMAZING you, along an incredible 8-week "KURUS" journey.

Course curriculum

  • 1

    Before we get started ...

    • An amazing program awaits YOU

      FREE PREVIEW
    • 10 Sebab ramai gagal dalam usaha KURUS masing-masing

    • Senarai aplikasi untuk program ini (optional)

    • Home Workout 101 with Kevin Zahri

    • BSK eLearning Community

    • New! Say hi and Ask Me Anything Here

  • 2

    56 Day Program

    • Day 1 - It begins today.

    • Day 01 - BSK Fitness Test

    • Day 02 - BMR & Metabolisma

    • Day 2 - Uji Diri: Metabolisma

    • Day 3: Senaman. Nak buat apa?

    • Day 3 - QOTD - Senaman

    • Day 4 - Do you believe in yourself?

    • Day 4 - QOTD - Tidur Bakar Kalori?

    • Day 5 - Nak Makan Apa?

    • Day 5 - QOTD - Nelayan

    • Day 6 - Learn to Say NO!

    • Day 6 - QOTD - Kawan Ajak Makan

    • Day 7 - How to be consistent?

    • Day 7 - QOTD - CCC

    • Day 8 - Week 1 - Dah Kurus?

    • Day 9 - Cheat Meals. How? When?

    • Day 9 - QOTD - How to cheat?

    • Day 10 - Ia kurnia, bukan masalah!

    • Day 10 - QOTD - Masalah Saya!

    • Day 11 - Suplemen Kurus

    • Day 11 - QOTD - Adakah Herbalife berbaloi?

    • Day 12 - Senaman: Cardio vs Weights Untuk "Kurus"

    • Day 12 - QOTD - Regang vs Warm Up quiz

    • Day 13 - Celebrate Non-Scale Successes

    • Day 13 - QOTD - ZERO Penurunan Berat Badan?!

    • Day 14 - Diet Mana Terbaik?

    • Day 14 - QOTD - Rahsia Diet Kurus Cepat?

    • Day 15 - Week 2 Progress Report

    • Day 16 - Dealing with injury

    • Day 16 - QOTD - "Simon Says DONT QUIT"

    • Day 17 - Nafsu Makan Bergelora

    • Day 17 - QOTD - Nasi Putih vs Nasi Perang

    • Day 18 - Plateau Berat Badan

    • Day 18 - QOTD - Weight Loss vs Inchloss

    • Day 19 - Waktu senaman terbaik?

    • Day 19 - QOTD - How much body weight is "carbs"?

    • Day 20 - Detoks

    • Day 20 - QOTD - Pisang Yang Macamana?

    • Day 21 - Influencer vs You

    • Day 21 - QOTD - Pengaruh Social Media

    • Day 22 - Week 3 Progress Report

    • Day 23 - Panduan Home Gym

    • Day 23 - QOTD - Which 5kg Dumbbell?

    • Day 24 - Fat Burner

    • Day 24 - QOTD - Kesan sampingan fat burner?

    • Day 25 - Fat Shaming

    • Day 25 - QOTD - Fat Shaming

    • Day 26 - Shoes Shoes Shoes

    • Day 26 - QOTD - Which One?

    • Day 27 - Rahsia Kecilkan Peha

    • Day 27 - QOTD - How to kempiskan peha?

    • Day 28 - Awas! Teknik Pemasaran Produk "Kurus"

    • Day 28 - QOTD - FitGun

    • Day 29 - Week 4 Progress Report

    • Day 29 - 5Q You Must Get Correct!

    • Day 30 - Gula! Yes or No?

    • Day 30 - QOTD - Gula Putih vs Gula Perang

    • Day 31 - HIIT: Perlu atau tak perlu?

    • Day 31 - QOTD - Burpees

    • Day 32 - Tip Fit Seluruh Keluarga

    • Day 32 - QOTD - Gym & Kanak-Kanak

    • Day 33 - Do Not Give Up On Yourself

    • Day 33 - QOTD - Its All About You!

    • Day 34 - Eat Clean? Kisah Si Lembu

    • Day 34 - QOTD - Kisah Si Lembu

    • Day 35 - Let Me Get it Out Of My Chest.

    • Day 35 - QOTD - You're Not Alone.

    • Day 36 - Progress Week 5 - You are AMAZING!

    • Day 37 - Gemuk Air

    • Day 37 - QOTD - Rahsia Diet Keto/Atkins?

    • Day 38 - Cara Tingkatkan Metabolisma

    • Day 38 - Metabolisma 101

    • Day 39 - Angkat berat untuk "kurus"?

    • Day 39 - QOTD - Berat Dumbbell

    • Day 40 - Meninggal Dunia Akibat Hiking

    • Day 40 - QODT - BMI & Hiking?

    • Day 41 - Senaman Malam Membunuh?

    • Day 41 - QOTD - Adakah anda bersenam malam?

    • Day 42 - Positive Surroundings

    • Day 42 - QODT - Story of my life

    • Day 43 - Week 6 or 4.3kg

    • Day 44 - Life is NOT perfect

    • Day 45 - Quality Senaman: Penting Tak Berpeluh?

    • Day 45 - QOTD - Peluh & Demam

    • Day 46 - Cara Pilih Berat Dumbbell Yang Sesuai?

    • Day 46 - QOTD - Berapa ulangan?

    • Day 47 - Panduan Weight Training 101

    • Day 47 - Weight Training Q&A

    • Day 48 - Heart Rate Training 101

    • Day 48 - QOTD - Heart Rate?

    • Day 49 - Bila Waktu Timbang Berat Paling Sesuai?

    • Day 49 - QOTD - Body Fat Scales

    • Day 50 - Progress Week 7

    • Day 51 - Saya hanya berjalan 5,000 langkah sehari

    • Day 51 - How Many Steps?

    • Day 52 - Pregnant & "Kurus"

    • Day 52 - QOTD - Hormonal Therapy

    • Day 53 - Masalah Bloating

    • Day 53 - QOTD - Minum Diet Soda?

    • Day 54 - Depression: My Own Experience

    • Day 55 - What happens tomorrow?

    • Day 56 - 18 Tip Positif Dalam "Kurus"

    • Day 56 - Exam Bukan Soal Kurus (25 Soalan)

  • 3

    Weekly Weight-Ins

    • Day 1 : Submit Berat Badan Anda

    • Day 1 - Survey: Fitness Test Results

    • Day 1 - Task: Ukuran Waist-to-Hip Ratio

    • Day 8 - Progress Week 1

    • Day 15 - Progress Week 2

    • Day 22 - Progress Week 3

    • Day 29 - Progress Week 4

    • Day 36 - Progress Week 5

    • Day 43 - Progress Week 6

    • Day 50 - Progress Week 7

    • Day 56 - Survey: Fitness Test Results #2

    • Day 57 - Ukuran Waist-to-Hip Ratio #2

    • Day 57 - Final Weight Submission

  • 4

    "Kurus" Masterclass (Malay)

    • Intro (Penting!)

    • 01 - "Kurus" 101

    • 02 Cara Melakar Pelan Kurangkan Berat Badan Yang Realistik Part 1

    • 03 - Cara Melakar Pelan Kurangkan Berat Badan Yang Realistik Part 2

    • 04 - Cara Kawal Nafsu Makan

    • 05 - Cara Bina Pelan Diet UNIK Anda.

    • 06 - Gemuk Air: Cara Kurang 4kg Seminggu?

    • 07 - Apakah senaman yang terbaik untuk "kurus"?

    • 08 - Panduan suplemen "kurus"

  • 5

    56 Home Workouts

    • 01 - 15min Challenge

    • 02 - Strength

    • Day 03 - All Day Challenge

    • Day 04 - Perut Sure Kempis (Beginner)

    • Day 05 - No Exercise Workout

    • Day 06 - 100 Squat Challenge

    • Day 07 - Total Body Workout (Beginner)

    • Day 08 - Spell Your Name

    • Day 09 - Stretch Day

    • Day 10 - 63 MERDEKA Planks

    • Day 11 - 5000 Steps in 30min Challenge

    • Day 12 - 100 Rep Challenge

    • Day 13 - Fit in 5s!

    • Day 14 - Akademi FantaKURUSia

    • Day 16 - No Workout Home Workout

    • Day 17 - 9min Box Box box

    • Day 18 - Muay Thai Fighter

    • Day 19 - Kickboxer JCVD

    • Day 20 - Planker Tanker Breaker

    • Day 21 - Combo Rambo

    • Day 22 - Flow Like A Bee

    • Day 23 - Stretch Day

    • Day 24 - Total Body

    • Day 25 - Workout with Angel

    • Day 26 - 5KM Finisher

    • Day 27 - Animal Kingdom

    • Day 28 - 500 Rep Challenge

    • Day 29 - Donut Kosong Kalori

    • Day 30 - Perut Ku Kempis

    • Day 31 - 6 in 20

    • Day 32 - Tabata 1,2,3

    • Day 33 - Abs Sekeras Batu

    • Day 34 - Bahu Cantik

    • Day 35 - Glass Challenge

    • Day 36 - Reward Diri

    • Day 37 - Full Body Routine

    • Day 38 - 15 Big Marches

    • Day 39 - Tone it Up

    • Day 40 - Tangan Ku Seksi

    • Day 41 - Bukan Kettle Masak Air

    • Day 42 - 30min Step Challenge

    • Day 44 - Lay Park Je

    • Day 45 - Sing Song Workout

    • Day 46 - Couch Workout

    • Day 47 - Oh My Jantung

    • Day 48 - Circuit Movement

    • Day 49 - Upperbody Killer

    • Day 50 - Bootylicious

    • Day 51 - Satu Dumbbell Sahaja

    • Day 52 - Asas Tabata

    • Day 53 Tight Timmy Tummy

    • Day 54 - Kaki Ku Kuat

    • Day 56 - Fitness Test #2

Panduan kurang 10kg 8 minggu

Jom bina pelan kurus anda.

Pengajaran sepanjang program 8 minggu ini akan bimbing dan bantu anda untuk membina pelan kurangkan berat badan yang tersendiri. Dari memahami metabolisma, bina pelan pemakanan dan kawal gemuk air, anda akan menjadi MASTER Tidak kira anda ingin kurangkan 5kg, 10kg, 20kg mahupun 50kg, dengan bimbingan dan "Questions of the Day" bersama, saya akan sentiasa menguji pemahaman anda.

Ia Bukan Soal Kurus

Program 8 minggu HEBAT menanti anda.

Program online 56 hari ini merupakan an amazing educational and empowering journey bersama saya untuk EMPOWER diri anda ke arah yang lebih sihat, cergas, kuat, gembira dan yes, lebih "kurus". Tapi ingat, ia bukan soal kurus semata-mata. Selain panduan pemakanan, kurangkan berat badan dan senaman, begitu banyak topik "bukan soal kurus" akan dibincangkan termasuk positiviti, kekuatan mental, tip gembira dalam "kurus", pengaruh social media dan lain-lain.

5-Star Reviews

Baca testimoni dari ratusan peserta yang berjaya melalui program "Kuurs" 8-minggu.

1:1 Support with me

Email, WhatsApp and eLearning Support

Sepanjang program 8 minggu ini, saya sedia untuk bimbing dan bantu anda untuk empower diri anda dalam menjayakan perjuangan "kurus" anda. Sama ada melalui email mahupun WhatsApp, I am always available to help answer any questions that you might have. Jangan berasa malu, I am here for YOU.

Mental Health

Tak happy. Tak kurus

Sepanjang program ini, kita akan bincang dan menerokai pelbagai topik seperti "fat shaming", "positiviti dalam usaha kurus", "life is not perfect" dan macam-macam lagi. Kenapa? Kerana kebolehan anda untuk mengawal pemakanan dan emosi diri bergantung kepada pelbagai faktor selain ilmu pemakanan. Stres, kerjaya, pengurusan masa, persekitaran dan lain-lain semuanya memainkan peranan yang besar. Kita akan bincangkannya intellectually bersama. Don't worry. No one is perfect. Kita semua ada masalah. You are NOT alone.

Bonus: eBook "KURUS" Percuma

Worth RM89.90, included with every plan

Limited offer! Untuk setiap penyertaan 8-week signature program bersama saya, anda akan diberikan BONUS eBook Kurus bernilai RM99 khas buat anda. eBook tersebut dengan lebih 400 mukat surat akan kukuhkan lagi pemahamana, rujukan dan

Bonus: 56+ Homeworkout

Demo senaman rumah bersama saya

Sepanjang program 8-minggu ini, anda juga disediakan panduan senaman rumah, home workout, yang anda boleh jayakan di mana-mana. Tambahan pula bimbingan home-workout itu akan menambah asas pemahaman anda untuk membina pelan homeworkout anda yang tersendiri.

Are you ready?

Sudah kah anda bersedia untuk empower diri sepanjang perjuanan "kurus" anda?